Update m.b.t. Corona 20-03-2020

Update m.b.t. Corona 20-03-2020

Wat een bijzondere situatie is er ontstaan in ons land vanwege het Corona-virus. Ook voor de kinderopvang heeft dit grote gevolgen. Via onze kantoor en onze social-media kanalen proberen wij ouders zoveel mogelijk op de hoogte te houden over de gevolgen en de geldende maatregelen bij de Kinderkoepel. In deze blog een update. 

Alle locaties zijn gesloten
Er geldt nog steeds dat alle kinderopvanglocaties en scholen gesloten zijn tot nader orde. Ouders wordt dringend verzocht om zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Is dit echt niet mogelijk en behoren ouders tot de groep van ‘cruciale beroepen’ dan kunnen zij hun kinderen aanmelden voor noodopvang. Een overzicht van de cruciale beroepen is terug te vinden op de website van de rijksoverheid, klik hier voor de link.

Gezamenlijke noodopvang vanaf 24 maart a.s.
De Kinderkoepel werkt nauw samen met alle basisscholen in Hellevoetsluis om ervoor te zorgen dat kinderen van ouders met cruciale beroepen opgevangen kunnen blijven worden als dit echt nodig is. Tot nu toe werden deze kinderen opgevangen op de verschillende scholen zelf en bij de dagopvang en BSO-locaties van de Kinderkoepel. Om deze noodopvang te kunnen blijven garanderen, gaan wij met ingang van 24 maart a.s., de opvang van deze kinderen samenvoegen op 3 noodlocaties in verschillende wijken in Hellevoetsluis. Klik hier voor het  bericht over deze gezamenlijke noodopvang.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden
Aanmelden voor noodopvang kan alleen via het kantoor van de Kinderkoepel, stuur hiervoor een e-mail naar: administratie@kinderkoepel.nl. Zodra de aanvraag binnen is, ontvangen ouders een e-mail met verdere instructies. Heb je jouw kinderen al eerder aangemeld via school voor noodopvang, dan stuurt school deze aanmelding door naar de Kinderkoepel.

Wie vangt de kinderen op
Op alle noodopvanglocaties zijn pedagogisch medewerkers en leerkrachten/onderwijs-assistenten van de betreffende scholen aanwezig per toerbeurt. Samen zorgen zij voor een gezamenlijk dagprogramma voor de aanwezige kinderen vanuit hun eigen expertise. Wij zijn trots en dankbaar voor de inzet van alle medewerkers van de scholen en onze kinderopvang. Met hun inzet en positiviteit kunnen wij noodopvang blijven bieden.

Facturatie en betaling
Voor de noodopvang worden geen (extra) kosten in rekening gebracht. Bestaande klanten ontvangen de gebruikelijke factuur. De rijksoverheid heeft aangegeven dat de kinderopvangtoeslag wordt doorbetaald en dat alle ouders hun eigen bijdrage terugkrijgen. De eigen bijdrage wordt op een later tijdstip via de opvangorganisaties aan de ouders terugbetaald. Zodra hier mee bekend over is, zullen wij onze bestaande klanten informeren via e-mail. Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid.

Vragen?
Heb je vragen over de noodopvang, stuur dan een e-mail naar administratie@kinderkoepel.nl of neem contact op met de administratie van de Kinderkoepel op 0181-325049 (optie 1). Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Belangrijke persberichten

  • Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid ‘Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage terug terug’ van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over de noodopvanglocaties per 24 maart 2020 van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over ‘Zorgen kosten kinderopvang Corona-virus’ van 18 maart 2020
  • Klik hier voor het volledige persbericht over de sluiting van scholen en kinderopvang van 15 maart 2020
  • Klik hier voor de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang