Werken en leren

Werken en leren

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de kinderopvang en wil je hiervoor graag in de praktijk opgeleid worden? Bij de Kinderkoepel hebben we verschillende mogelijkheden voor stages of het omscholen voor werken in de kinderopvang.

Heb je een vraag over werken en leren bij de Kinderkoepel? Stuur een e-mail met je vraag naar: stage@kinderkoepel.nl

We helpen je graag verder.

 

Erkend stage- en leerbedrijf

De Kinderkoepel is aangesloten bij het regionale samenwerkingsverband voor stagebeleid en is een erkend leerbedrijf van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SSB). Je kunt bij ons stage lopen  voor de volgende opleidingen: 

  • Pedagogisch Medewerker Kinderopvang niveau 3 
  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 
  • HBO Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (1 plek) 
  • Maatschappelijk stage (voortgezet onderwijs)

 

Logo erkend leerbedrijf website 350x350

BBL-route

Bij de Kinderkoepel bieden we ook een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) aan. Bij BBL ga je een dag per week naar school en werk je de overige vier dagen op één van onze locaties. Je duikt gelijk de praktijk in en er wordt een groot beroep gedaan op je eigen initiatief, leergierigheid en doorzettingsvermogen.

Afhankelijk van je vooropleiding, kennis en ervaring wordt er een gepersonaliseerd programma opgesteld. Dat maakt elk BBL-traject uniek. Als je bij ons een BBL-route gaat volgen, ga je met ons een opleidings-overeenkomst aan. Daarnaast krijg je een contract van maximaal 24 uur met een proeftijd van twee maanden. De opleiding betaal je zelf. Je kunt na het afronden van je opleiding een deel van je opleidingskosten terugverdienen door bij ons in dienst te blijven.

Zij-instromers

Om het vak van pedagogisch medewerker te kunnen uitvoeren, moet je in het bezit te zijn van een passend diploma. Werk je nu in een heel ander vakgebied en wil je overstappen naar de kinderopvang? Ook dat kan bij de Kinderkoepel.  

Voor de functie van pedagogisch medewerker in de kinderopvang gelden bepaalde kwalificatie eisen. Sinds 2021 is het voor zij-instromers mogelijk om hiervoor een aanvullende scholing te volgen. De bijscholing die gevolgd moet worden is: Pedagogische kwaliteit in de praktijk. Dit kan op een externe locatie of indien mogelijk via een incompany training. Na het ontvangen van het certificaat ben je bevoegd om als pedagogisch medewerker bij ons aan de slag te gaan.