Kosten Kinderopvang

Kosten Kinderopvang

Met de rekentool onderaan deze pagina kun je de totaalkosten van de opvang berekenen. 

En je kunt berekenen wat je mogelijk terugkrijgt via kinderopvangtoeslag. Zo krijg je direct een indicatie van de netto kosten per maand.

Een overzicht van de pakketten & tarieven kun je terugvinden bij ‘Documenten’ in het menu Praktische informatie.

Kinderopvangtoeslag

Voor dagopvang, peuteropvang (peuterspeelzaal), BSO en gastouderopvang kun je mogelijk een tegemoetkoming krijgen in de kosten via kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Er is een handige app ontwikkeld door BOink, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. Deze ‘Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag‘ legt je in duidelijke stappen uit hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt of wijzigt.

Automatische incasso

Wanneer je een overeenkomst afsluit voor opvang via de Kinderkoepel ontvang je maandelijks een factuur. De standaard wijze van betaling is via automatische incasso. Bij de inschrijving geef je hiervoor toestemming.

De inning van de betaling via automatische incasso vindt plaats rond de 1e dag van de maand waarin de opvang geboden wordt.

Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

In de Toolkit wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt of hoe je een wijziging kunt doorvoeren. Met behulp van een app, een informatiebrief en checklist wordt je stap voor stap door de site van Toeslagen geleid.

De toolkit is beschikbaar in vier talen, te weten: Nederlands, Engels, Pools, Arabisch en nu ook in het Oekraïens en Russisch. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android).

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Je kunt je kind inschrijven via het online inschrijfformulier op onze website. Klik hier voor de link. Inschrijven is kosteloos. Op de dagopvang plaatsen we kinderen vanaf de leeftijd van 6 weken tot en met 4 jaar.

Is er een wachtlijst?

Op dit moment is het erg druk op de dagopvang en geldt er een wachtlijst. 
Wanneer je je zoon of dochter inschrijft en je voorkeur voor locatie en dagen aangeeft, wordt de aanvraag op onze wachtlijst opgenomen. Zodra er plek beschikbaar komt, nemen wij contact met je op.

Wat zijn de openingstijden?

Onze locaties zijn geopend van 7.00 uur tot 18.30 uur. Het eerste half uur (7.00 – 7.30 uur) en het laatste half uur (18.00 -18.30 uur) kunnen optioneel worden afgenomen. Hiervoor neem je een apart contract af.

Heb je voor het eerste half uur en/of laatste uur geen contract, dan kun je je zoon of dochter brengen vanaf 7.30 uur en ophalen voor 18.00 uur.

Kan ik alvast een kijkje nemen?

Via het formulier op deze website kun je een rondleiding aanvragen voor onze dagopvang locaties. Klik hier voor de link.

Welke pakketten zijn er?

Het standaard pakket is het 48 weken pakket. Hierbij heb je recht op 48 weken opvang per jaar.

Daarnaast hebben we een 52 weken pakket en flexibele opvang volgens rooster.

Als laatste is er nog een 40 weken pakket dat alleen opvang biedt tijdens schoolgaande weken en niet tijdens schoolvakanties.

De Rekentool

Bereken direct de nettokosten met de Rekentool

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....