Kosten Kinderopvang

Kosten Kinderopvang

Met de rekentool onderaan deze pagina kun je de totaalkosten van de opvang berekenen. 

En je kunt  berekenen wat je mogelijk terugkrijgt via kinderopvangtoeslag. Zo krijg je direct een indicatie van de netto kosten per maand.

Een overzicht van de pakketten & tarieven kun je terugvinden bij ‘Documenten’ in het menu Praktische informatie.

Kinderopvangtoeslag

Voor dagopvang, peuteropvang (peuterspeelzaal), BSO en gastouderopvang kun je mogelijk een tegemoetkoming krijgen in de kosten via kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Er is een handige app ontwikkeld door BOink, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang. Deze ‘Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag‘ legt je in duidelijke stappen uit hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt of wijzigt.

Automatische incasso

Wanneer je een overeenkomst afsluit voor opvang via de Kinderkoepel ontvang je maandelijks een factuur. De standaard wijze van betaling is via automatische incasso. Bij de inschrijving geef je hiervoor toestemming.

De inning van de betaling via automatische incasso vindt plaats rond de 1e dag van de maand waarin de opvang geboden wordt.

Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag

In de Toolkit wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe je kinderopvangtoeslag aanvraagt of hoe je een wijziging kunt doorvoeren. Met behulp van een app, een informatiebrief en checklist wordt je stap voor stap door de site van Toeslagen geleid.

De toolkit is beschikbaar in vier talen, te weten: Nederlands, Engels, Pools, Arabisch en nu ook in het Oekraïens en Russisch. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android).

De Rekentool

Bereken direct de nettokosten met de Rekentool

De rekenmodule wordt geladen,
een moment geduld aub....