Update m.b.t. Corona 27-03-2020

Update m.b.t. Corona 27-03-2020

Via onze kantoor en onze social-media kanalen proberen wij iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden over de gevolgen en de geldende maatregelen bij de Kinderkoepel vanwege het Corona-virus. In deze blog praten we je bij over de gevolgen voor onze kinderopvang.

Alle locaties blijven gesloten
Er geldt nog steeds dat alle kinderopvanglocaties en scholen gesloten zijn tot nader orde. Ouders wordt dringend verzocht om zelf opvang te regelen voor hun kind(eren). Is dit echt niet mogelijk en behoren ouders tot de groep van ‘cruciale beroepen’ dan kunnen zij hun kinderen aanmelden voor noodopvang. Een overzicht van de cruciale beroepen is terug te vinden op de website van de rijksoverheid, klik hier voor de link.

Gezamenlijke noodopvang gestart
Deze week is de gezamenlijke noodopvang van start gegaan op 3 locaties in Hellevoetsluis. Dit gezamenlijke initiatief van de Kinderkoepel en alle basisscholen in Hellevoetsluis is uniek. De samenwerking met de basisscholen verloopt goed. Op alle noodopvanglocaties zijn pedagogisch medewerkers en leerkrachten/onderwijs-assistenten van de betreffende scholen aanwezig per toerbeurt. Samen kunnen we op deze manier de noodopvang blijven aanbieden voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Voor de noodopvang worden geen (extra) kosten in rekening gebracht. Klik hier voor het  bericht over deze gezamenlijke noodopvang.

Digitaal prentenboekje
Miranda, pedagogisch medewerker op  locatie Wielewater, heeft deze week een verhaaltje geschreven voor peuters over het Corona-monster. Wij hebben hier een leuk digitaal prentenboekje van gemaakt en gedeeld op onze social-media kanalen.  Het verhaaltje legt goed uit hoe het komt dat iedereen ziek wordt en wat je eraan kunt doen. Mocht je de video willen bekijken, klik hier voor de link.

Facturatie & betaling
De rijksoverheid heeft aangegeven dat de kinderopvangtoeslag wordt doorbetaald en dat alle ouders hun eigen bijdrage terugkrijgen. De eigen bijdrage wordt op een later tijdstip via de opvangorganisaties aan de ouders terugbetaald. Zodra hier mee bekend over is, zullen wij onze bestaande klanten informeren via e-mail. Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid.

Vragen?
Heb je vragen over de noodopvang, stuur dan een e-mail naar administratie@kinderkoepel.nl of neem contact op met de administratie van de Kinderkoepel op 0181-325049 (optie 1). Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Belangrijke persberichten

  • Klik hier voor de link naar ons digitale prentenboek ‘Ook jij kunt een ridder zijn’
  • Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid ‘Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage terug terug’ van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over de noodopvanglocaties per 24 maart 2020 van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over ‘Zorgen kosten kinderopvang Corona-virus’ van 18 maart 2020
  • Klik hier voor het volledige persbericht over de sluiting van scholen en kinderopvang van 15 maart 2020
  • Klik hier voor de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang