Update m.b.t. Corona 09 mei 2020

Update m.b.t. Corona 09 mei 2020

Het kabinet heeft besloten dat de kinderopvang vanaf 11 mei 2020 weer open mag. Vanaf aanstaande maandag zijn alle kinderen weer welkom op de locaties van de Kinderkoepel. Er gelden wel een paar strikte voorwaarden. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Voorwaarden op alle locaties
Wanneer de deuren open gaan op 11 mei gelden er op alle locaties strikte voorwaarden. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in een protocol voor de kinderopvang, wij zijn verplicht ons hieraan te houden. Daarnaast volgen wij de richtlijnen van het RIVM, klik hier voor de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang.

1,5 meter organisatie
Wij hebben maatregelen getroffen op alle locaties om te kunnen voldoen aan de regels van het protocol voor de zogeheten 1,5 meter organisatie. Voor elke opvanglocatie kan er door de verschillen van gebouw of omgeving een kleine variatie zijn in de maatregelen. Ouders zijn over de maatregelen van hun locatie geïnformeerd via e-mail. Verder gelden de maatregelen overal en onverkort, omwille van de veiligheid van kinderen, ouders en onze medewerkers.
Wij vertrouwen erop dat iedereen zich houdt aan de verplichte maatregelen.

Wat houdt de 1,5 meter maatregel in?
Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden. Volwassenen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Personeel
Ook ons personeel houdt zich aan de 1,5 meter maatregel. We beperken het lopen van en naar andere groepen en per ruimte (keuken, wasruimte, verschoonruimte) werkt slechts één beroepskracht tegelijk. Stagiaires worden per groep ingezet en er wordt tevens extra prioriteit gegeven aan het schoonmaken van o.a. speelgoed, deurklinken en toiletten.

Halen en brengen
Een grote risicofactor zijn de bewegingen tijdens het brengen en halen naar en van de opvang. Dat wordt anders georganiseerd.
Daarvoor gelden de volgende hoofdregels:

  • Voor alle opvangsoorten moeten ouders alleen (dus niet samen) komen.
  • Ouders houden op het plein altijd 1,5 meter afstand. Op een aantal plekken zijn lijnen op de grond aangebracht om te ondersteunen bij deze handelingen.
  • Ouders betreden het pand niet en verlaten het plein na het brengen en halen van de kinderen weer zo snel mogelijk.

Ziekteverschijnselen
Als een kind één van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid, dan mag het kind niet naar de opvang!

Noodopvang
De noodopvang voor ouders in cruciale beroepen blijft na 11 mei bestaan, onder dezelfde voorwaarden. Als je hier gebruik van wilt maken, moet dat z.s.m. worden doorgegeven via het e-mailadres administratie@kinderkoepel.nl. De noodopvang kan opgegeven worden voor de periode tot en met dinsdag 19 mei.

Vragen?
Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar administratie@kinderkoepel.nl of neem contact op met de administratie van de Kinderkoepel op 0181-325049 (optie 1). Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Belangrijke linkjes
Klik hier voor de antwoorden van het RIVM op de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang