PSZ Gemeente Nissewaard

Waar kan ik terecht
De Kinderkoepel heeft twee peuteropvanglocaties in gemeente Nissewaard, één locatie in Heenvliet en één in Zuidland.  De beide locaties vind je hieronder. In de productomschrijving staat meer informatie over de dagdeelcombinaties en over de openingstijden van de peuteropvang in Heenvliet en Zuidland.

Wat kost peuteropvang
Ouders betalen een eigen bijdrage voor de standaard dagdelen van de peuteropvang. In Heenvliet is dat een combinatie van twee korte ochtenden, in Zuidland is dat één lang dagdeel. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen. Ouders krijgen óf via de Belastingdienst óf via gemeente Nissewaard een tegemoetkoming in de kosten. Met de rekentool op onze website kun je een proefberekening maken. Op deze pagina vind je ook de tarieven, klik hier voor de link.

Voorschoolse educatie
Op de peuteropvang in Heenvliet en Zuidland wordt VVE aangeboden. Voorschoolse educatie is bedoeld om kinderen in hun eigen tempo en op eigen niveau extra ontwikkelingsmogelijkheden te geven zodat zij optimaal worden voorbereid op hun volgende stap zoals de  basisschool. Wij werken met de VVE-methode Piramide.

Extra VVE-dagdelen
Voor peuters met een ontwikkelingsachterstand biedt de gemeente Nissewaard twee gratis extra VVE-dagdelen aan. Of een peuter hiervoor in aanmerking komt wordt o.a. bepaald door het consultatiebureau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Video rondleiding
Wil je alvast een kijkje nemen op één van onze locaties? Klik dan hier voor de link naar ons YouTube kanaal en bekijk een video rondleiding.

Meer informatie of inschrijven
Klik hier voor de productomschrijving van Heenvliet.
Klik hier voor de productomschrijving van Zuidland.
Klik hier voor het inschrijfformulier.


Locaties

Klik op één van de locaties voor meer informatie

PSZ Heenvliet

PSZ Zuidland


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
U kunt uw kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Als er direct een plaats beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een plaatsingsovereenkomst. Is er geen plek beschikbaar dan zullen wij uw inschrijving bevestigen en uw aanvraag opnemen op de wachtlijst. Wij streven ernaar uiterlijk 3 maanden voor de gewenste startdatum u te informeren over de plaatsingsmogelijkheden.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met beker drinken, een bakje fruit, een verschoningssetje en eventueel een extra luier. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas).

Geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal?
Op de peuterspeelzaal in Zuidland en Heenvliet zijn voldoende plaatsingsmogelijkheden. Per groep kan dit wel verschillend zijn.

Kan ik ook extra dagdelen aanvragen?
De minimale afname is twee dagdelen, maar extra dagdelen aanvragen mag altijd. U kunt extra dagdelen aanvragen via de button Direct Contact op onze website. Wanneer er plek beschikbaar is voor extra dagdelen, ontvangt u hiervoor een aparte plaatsingsovereenkomst. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, dan plaatsen wij uw aanvraag op de wachtlijst.

Contact via email
    Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.