PSZ Gemeente Nissewaard

Spelen is de kern, de kracht en de kwaliteit van het peuterspeelzaalwerk. Door spelend te leren, met andere kinderen en met de beschikbare materialen, vergroten kinderen onder anderen hun woordenschat, ontwikkelen zij hun motorische vaardigheden en groeien zij in sociaal vaardig gedrag.

Met ingang van 1 januari 2018 valt het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Nissewaard onder de Wet Kinderopvang. Ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag kunnen een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de Belastingdienst. Klik hier voor de folder over kinderopvangtoeslag van het Ministerie van SZW.

Ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag krijgen een tegemoetkoming in de kosten via gemeente Nissewaard. Deze toeslag geldt alleen voor gezinnen die woonachtig zijn in de gemeente Nissewaard.

In de gemeente Nissewaard zijn twee peuterspeelzaallocaties, één in Heenvliet en één in Zuidland. Beide locaties hebben vier groepen. Op beide locaties verzorgt de Kinderkoepel een volledig VVE programma (Voor- en  Vroegschoolse Educatie).

Kijk bij de verschillende locaties voor meer informatie.
Klik hier voor de productomschrijving.
Klik hier voor de tarieven en bereken direct uw netto maandprijs.


Locaties

Klik op één van de locaties voor meer informatie

PSZ Heenvliet

PSZ Zuidland


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
U kunt uw kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Als er direct een plaats beschikbaar is, ontvangt u per e-mail een plaatsingsovereenkomst. Is er geen plek beschikbaar dan zullen wij uw inschrijving bevestigen en uw aanvraag opnemen op de wachtlijst. Wij streven ernaar uiterlijk 3 maanden voor de gewenste startdatum u te informeren over de plaatsingsmogelijkheden.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met beker drinken, een bakje fruit, een verschoningssetje en eventueel een extra luier. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas).

Geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal?
Op de peuterspeelzaal in Zuidland en Heenvliet zijn voldoende plaatsingsmogelijkheden. Per groep kan dit wel verschillend zijn.

Kan ik ook extra dagdelen aanvragen?
De minimale afname is twee dagdelen, maar extra dagdelen aanvragen mag altijd. U kunt extra dagdelen aanvragen via de button Direct Contact op onze website. Wanneer er plek beschikbaar is voor extra dagdelen, ontvangt u hiervoor een aparte plaatsingsovereenkomst. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, dan plaatsen wij uw aanvraag op de wachtlijst.

Contact via emailVolg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.