PSZ Gemeente Brielle

Waar kan ik terecht
De Kinderkoepel heeft vier peuteropvanglocaties in gemeente Brielle, twee locaties in Brielle, één in Vierpolders en één in Zwartewaal.  De verschillende locaties vind je hieronder. In de productomschrijving staat meer informatie over de dagdeelcombinaties en over de openingstijden van de verschillende locaties.

Wat kost peuteropvang
Ouders betalen een eigen bijdrage voor de reguliere twee dagdelen van de peuteropvang. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen. Ouders krijgen óf via de Belastingdienst óf via gemeente Brielle een tegemoetkoming in de kosten. Met de rekentool op onze website kun je een proefberekening maken. Op deze pagina vind je ook de tarieven, klik hier voor de link.

Voorschoolse educatie
Alleen op de peuteropvanglocatie in het zorggebouw in Brielle wordt VVE aangeboden. Voorschoolse educatie is bedoeld om kinderen in hun eigen tempo en op eigen niveau extra ontwikkelingsmogelijkheden te geven zodat zij optimaal worden voorbereid op hun volgende stap zoals de basisschool. Wij werken met de VVE-methode Piramide.

Extra VVE-dagdelen
Voor peuters met een ontwikkelingsachterstand biedt de gemeente Brielle 3 gratis extra VVE-dagdelen aan. Of een peuter hiervoor in aanmerking komt wordt o.a. bepaald door het consultatiebureau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Meer informatie of inschrijven
Klik hier voor de productomschrijving.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

 


Locaties

Klik op één van de locaties voor meer informatie

PSZ Brielle

PSZ Vierpolders

PSZ Zwartewaal

PSZ Brielle Dependance


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal?
Je kunt je kind inschrijven vanaf 1,5 jaar via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is overigens kosteloos. Plaatsen kan vanaf 2 jaar en 3 maanden.

Is er een wachtlijst?
Het is erg druk op de opvang, voor alle locaties geldt een wachtlijst. Dit geldt voor voor dagopvang, peuteropvang en BSO. Inschrijven is mogelijk via de inschrijfbutton. De inschrijving komt automatisch op de wachtlijst. Zodra er plek beschikbaar komt, nemen wij contact op.

Hoe verloopt de eerste peuterspeelzaaldag?
De datum van de eerste peuterspeelzaal wordt vermeld op de plaatsingsovereenkomst. Op de eerste dag komt u een kwartier later dan de aanvangstijd. De openingstijden vindt u op de productomschrijving. U mag op de eerste speeldag ook wat langer blijven.

Wat moet mijn zoon of dochter meenemen?
Een (rug)tas met beker drinken, een bakje fruit, een verschoningssetje en eventueel een extra luier. Vergeet ook niet om overal de naam van uw zoon of dochter te vermelden (ook graag in de jas).

Geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal?
Momenteel geldt er een wachtlijst voor de peuterspeelzaal in Brielle, Brielle Dep, Vierpolders en Zwartewaal. De wachtlijst kan per dag en locatie verschillend zijn.

Kan ik ook extra dagdelen aanvragen?
De minimale afname is twee dagdelen, maar extra dagdelen aanvragen mag altijd. U kunt extra dagdelen aanvragen  via de button Direct Contact op onze website. Wanneer er plek beschikbaar is voor extra dagdelen, ontvangt u hiervoor een aparte plaatsingsovereenkomst. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, dan plaatsen wij uw aanvraag op de wachtlijst.

Contact via email
    Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.