Update m.b.t. Corona 10 april 2020

Update m.b.t. Corona 10 april 2020

Alle maatregelen m.b.t. de bestrijding van het Corona-virus zijn verlengd tot en met 28 april. De meivakantie komt er ook aan. Wat betekent dat voor de noodopvanglocaties? In deze blog praten we je bij.

Alle locaties blijven gesloten
Het kabinet heeft vorige week bekend gemaakt dat scholen en kinderopvang tot en met 28 april gesloten blijven. Dit betekent in de praktijk dat de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderopvang, vanwege de meivakantie, op zijn vroegst op 6 mei weer open zouden kunnen gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van de ontwikkelingen op landelijk niveau. De regering zal op 21 april een beslissing nemen over welke maatregelen na 28 april blijven gelden. Zodra dit bekend is, zullen wij ouders hierover informeren.

Noodopvang blijft geopend
De gezamenlijke noodopvang in Hellevoetsluis zal opvang blijven bieden tot en met de meivakantie. De meivakantie is van 20 april tot en met 4 mei. De noodopvang is specifiek bedoeld voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. Kom je in aanmerking voor noodopvang, dan kun je je hiervoor alleen aanmelden via administratie@kinderkoepel.nl.  Klik hier voor de laatste nieuwsbrief met informatie over de gezamenlijke noodopvang.

Nationale feestdagen
Aanstaande maandag 13 april op Tweede Paasdag, zijn alle noodopvanglocaties gesloten. Dit geldt ook voor maandag 27 april op Koningsdag.
Dinsdag 5 mei is dit jaar een Nationale Feestdag, vandaar dat op deze dag de noodopvanglocaties ook gesloten zijn.

Vragen?
Heb je vragen over de noodopvang, stuur dan een e-mail naar administratie@kinderkoepel.nl of neem contact op met de administratie van de Kinderkoepel op 0181-325049 (optie 1). Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Belangrijke persberichten

  • Klik hier voor de nieuwsbrief van de gezamenlijke noodopvang van dinsdag 7 april 2020
  • Klik hier voor de link naar ons digitale prentenboek ‘Ook jij kunt een ridder zijn’
  • Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid ‘Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage terug terug’ van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over de noodopvanglocaties per 24 maart 2020 van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over ‘Zorgen kosten kinderopvang Corona-virus’ van 18 maart 2020
  • Klik hier voor het volledige persbericht over de sluiting van scholen en kinderopvang van 15 maart 2020
  • Klik hier voor de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang