Update m.b.t. Corona 24 april 2020

Update m.b.t. Corona 24 april 2020

Deze week hebben we gehoord dat de kinderopvang weer open mag vanaf 11 mei. Wat betekent dat voor onze locaties en de noodopvang? In deze blog praten we je bij.

Kinderopvang en scholen open
Het kabinet heeft afgelopen dinsdag meegedeeld dat de kinderopvang en basisscholen weer open mogen vanaf 11 mei a.s. Nog niet alle details over hoe dit eruit gaat zien, zijn bekend. Dit is wat wij voor nu alvast bekend kunnen maken.

Dagopvang
De dagopvang gaat open vanaf 11 mei zoals je van ons normaal gesproken gewend bent. Je brengt je zoon of dochter op de dagen dat  je een overeenkomst met ons hebt. Ruilen en extra afname zijn, door de situatie waarin we zitten i.v.m. het coronavirus, niet mogelijk.

Peuterspeelzalen
Ook de peuterspeelzalen openen vanaf 11 mei hun deuren. Alle peuters zijn weer welkom op de dagdelen van hun overeenkomst. Dit geldt voor onze peuterspeelzalen in de gemeente Hellevoetsluis, Nissewaard en Brielle.

BSO
Voor de BSO-locaties geldt dat je zoon of dochter weer naar de BSO kan komen als hij of zij naar school gaat én BSO bij ons afneemt. Tevens geldt dat je niet meer dagen of uren BSO kunt afnemen dan volgens de bestaande overeenkomst. Op de dagen dat je kind niet naar school gaat, is BSO opvang ook niet mogelijk. Om de organisatie van het basisonderwijs en de BSO goed vorm te kunnen geven en op elkaar aan te laten sluiten, zijn wij in gesprek met de basisscholen van Hellevoetsluis. Zodra de afspraken hierover duidelijk zijn, ontvangen ouders via e-mail meer informatie.

Noodopvang blijft geopend
De gezamenlijke noodopvang blijft ook na 11 mei beschikbaar voor ouders met cruciale beroepen. Neem je op dit moment noodopvang bij ons af, dan moet je jouw zoon/dochter opnieuw aanmelden voor de dagen en tijden die je wilt afnemen in de periode van 6 mei tot en met 18 mei a.s. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar administratie@kinderkoepel.nl . Vermeld in deze e-mail de dagen, data en haal -en brengtijden.

Aanvullende maatregelen
Op alle locaties zullen aanvullende maatregelen blijven gelden. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Dit heeft o.a. consequenties voor het halen en brengen van kinderen naar en van de locaties. Wij zijn bezig met het uitwerken van de maatregelen die gaan gelden na 11 mei. Zodra deze bekend zijn, worden deze gedeeld met alle betrokkenen.

Vragen?
Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar administratie@kinderkoepel.nl of neem contact op met de administratie van de Kinderkoepel op 0181-325049 (optie 1). Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar.

Belangrijke persberichten

  • Klik hier voor de nieuwsbrief van de gezamenlijke noodopvang van dinsdag 7 april 2020
  • Klik hier voor de link naar ons digitale prentenboek ‘Ook jij kunt een ridder zijn’
  • Klik hier voor het nieuwsbericht van de rijksoverheid ‘Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage terug terug’ van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over de noodopvanglocaties per 24 maart 2020 van 20 maart 2020
  • Klik hier voor het gezamenlijk persbericht over ‘Zorgen kosten kinderopvang Corona-virus’ van 18 maart 2020
  • Klik hier voor het volledige persbericht over de sluiting van scholen en kinderopvang van 15 maart 2020
  • Klik hier voor de meest gestelde vragen over Corona en Kinderopvang