Kindvolgsysteem

Kindvolgsysteem

Ieder kind ontwikkelt in zijn of haar eigen tempo. Een veilige omgeving, liefdevolle begeleiding en uitdagende materialen zijn daarbij belangrijk. Op onze kinderopvang volgen wij de ontwikkeling van de kinderen.

Waarom wij dit doen en hoe wij dit doen lees je op deze pagina.

PeuterPlusPlan

PeuterPlusPlan is een digitaal hulpmiddel wat we inzetten om gericht naar de verschillende ontwikkelingsgebieden van ieder kind te kijken. Bij de intake geven ouders aan of ze toestemming geven voor het volgen van de ontwikkeling van hun kind. Pedagogisch medewerkers observeren en registreren de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar met behulp van PeuterPlusPlan (PPP).

Met het systeem worden ook achterstanden en voorsprongen gesignaleerd. Dit geeft de pedagogisch medewerkers inzicht in eventuele aandachtspunten en helpt hen om de beste acties te nemen. Zo kunnen we elk kind de beste omgeving, zorg en mogelijkheden bieden om te ontwikkelen en te groeien.

Observatiemethode BSO

Op de BSO volgen we kinderen met een zelf ontwikkelde observatiemethode. Met de observaties en het registeren van de ontwikkeling van een kind, hebben pedagogisch medewerkers een helder beeld of het ontwikkelingsniveau passend is bij de leeftijd en of het kind het naar zijn zin heeft op de BSO.

Tijdens het jaarlijkse 10-minutengesprek bespreekt de mentor o.a. het welbevinden en de ontwikkeling van een kind met de ouders. Zo zorgen we er samen voor dat een kind lekker in zijn vel zit en de beste ontwikkelingsmogelijkheden krijgt bij onze BSO.