Eerste ‘Schoolplein14’ in Hellevoetsluis geopend!

Eerste ‘Schoolplein14’ in Hellevoetsluis geopend!

Vanochtend is het eerste ‘Schoolplein14’ van Hellevoetsluis geopend.  Het plein aan de Rode Kruislaan in Hellevoetsluis werd feestelijk geopend door wethouder Hans van der Velde, Nederlands kampioen hardlopen Bart van Nunen en Dorien Kweekel van de Johan Cruyff Foundation.

Vanochtend is het eerste ‘Schoolplein14’ van Hellevoetsluis geopend.  Het plein aan de Rode Kruislaan in Hellevoetsluis werd feestelijk geopend door wethouder Hans van der Velde, Nederlands kampioen hardlopen Bart van Nunen en Dorien Kweekel van de Johan Cruyff Foundation. Met het project Schoolplein14 willen de scholen, de schoolbesturen PRIMOvpr, stichting Floreo en VCO de Kring samen met de Cruyff Foundation, gemeente Hellevoetsluis, Rabobank Voorne-Putten en Rozenburg (VPR), de Kinderkoepel, Stichting PUSH en Lekker bezig! Hellevoetsluis de kinderen ook tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Uit onderzoek blijkt dat sport en spel net zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind als leren lezen en schrijven.

Op de schoolpleinen zijn lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht. De kinderen van de Hendrik Boogaardschool, het Palet Ravensehoek en de Kinderkoepel hebben het plein samen ingericht. De coatings dagen de kinderen uit om samen meer te sporten en te spelen. Ook hebben de scholen en de Kinderkoepel een sportpakket en spellenhandboek ontvangen om actief met de kinderen aan de slag te gaan op hun Schoolplein14. Naast het stimuleren van het samen sporten en spelen biedt Schoolplein14 leerkrachten en pedagogisch medewerkers structuur en overzicht op het schoolplein, laat het ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en vermindert het ‘opstootjes’ op het schoolplein.

In Hellevoetsluis is er een mooie samenwerkingsverband tussen de Cruyff Foundation, de gemeente Hellevoetsluis, PRIMOvpr, stichting Floreo, VCO de Kring, Rabobank VPR, Stichting PUSH en Lekker bezig! Hellevoetsluis en de Kinderkoepel. De ambitie is om in de toekomst nog meer pleinen met Schoolplein14 te gaan realiseren.

Wij wensen alle kinderen heel veel speelplezier op het nieuwe plein aan de Rode Kruislaan!