Gastouder worden

Gastouder zijn is een flexibele baan en goed te combineren met bijvoorbeeld een eigen gezin. Om als gastouder te mogen werken, moet je voldoen aan een aantal wettelijke voorwaarden en ingeschreven staan in het Landelijk Register Kinderopvang. Wij informeren en begeleiden je graag bij dit proces. 

Als gastouder van de Kinderkoepel kun je rekenen op professionele ondersteuning en goede bemiddeling. Je kunt gebruik maken van onze online leeromgeving en we bieden diverse workshops aan. Samen werken we aan kwalitatief goede gastouderopvang en zorgen we dat jij je vak op een fijne manier kan uitoefenen.

GASTOUDER WORDEN

Is gastouder worden iets voor jou en wil je gebruik maken van bemiddeling via de Kinderkoepel?

Stuur een e-mail naar gastouderopvang@kinderkoepel.nl. Onze bemiddelingsmedewerker neemt zo snel mogelijk contact met je op.

LANDELIJK REGISTER (LRK)

Voordat je gastouder kunt worden bij de Kinderkoepel dien je eerst aan de wettelijke basisvoorwaarden en aanvullende eisen voor gastouderopvang te voldoen. Vervolgens kun je ingeschreven worden in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). 

Pas als je als gastouder in het LRK staat, hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Natuurlijk kun je gedurende het traject rekenen op begeleiding van de Kinderkoepel.

KINDEROPVANG ACADEMIE

De Kinderkoepel biedt gastouders een vaste digitale leeromgeving aan op onze kinderopvang academie. Op dit online platform kun je nieuwe kennis opdoen over je vak, bestaande kennis herhalen en ervaringen uitwisselen met andere gastouders van de Kinderkoepel. 

VOORWAARDEN GASTOUDER

Een overzicht van de voorwaarden en eisen om gastouder te kunnen worden, kun je terugvinden bij ‘Documenten’ in het menu 
Praktische informatie.