Gastouder worden?

Een dag als gastouder is nooit hetzelfde. Jetske vertelt hierover: “Ik heb interesse in kinderen en beleef er plezier aan om met kinderen te werken. Ik kan mijn dag zelf zo indelen als ik wil. Persoonlijk vind ik het heerlijk om lekker buiten te zijn, maar ook een middagje knutselen vind ik leuk. Natuurlijk bepalen de kinderen voor een groot deel de dag. Ik onderhoud contact met de ouders van het kind en stem met hen de opvoeding en dagindeling van hun kind af.

Gastouder zijn is een flexibele baan en goed te combineren met mijn eigen gezin. Daarnaast heb ik zelf de keus om te bepalen hoeveel kinderen ik wil opvangen en in welke leeftijdscategorie. Ik geniet er elke dag van!”

Goede communicatie en een prettige samenwerking staan voor de Kinderkoepel hoog in het vaandel. De Kinderkoepel onderhoudt een persoonlijk contact met hun gastouders en ouders.

De bemiddelingsmedewerkers zijn pedagogisch onderlegd en kunnen u als gastouder goed begeleiden. Zo organiseren we bijvoorbeeld leuke verrassingsochtenden voor alle gastouders en hun kinderen en boeiende thema avonden.

Voordat je gastouder kunt worden bij de Kinderkoepel dien je eerst aan de wettelijke basisvoorwaarden en aanvullende eisen voor gastouderopvang te voldoen. Vervolgens kun je ingeschreven worden in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Pas als je als gastouder in het LRKP staat, hebben de ouders recht op kinderopvangtoeslag. Natuurlijk kun je gedurende het traject rekenen op begeleiding van de Kinderkoepel.

Bij Documenten vindt u alle benodigde informatie over het worden van gastouder.

Wij zijn per direct op zoek naar gastouders voor de omgeving Hellevoetsluis, Brielle & Oostvoorne.

Klik hier voor meer informatie.

 


Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.