Gastouderopvang

Gastouderopvang

Gastouderopvang is een kleinschalige, flexibele, persoonlijke vorm van kinderopvang bij een gastouder thuis.

De gastouder zorgt voor een fijne en veilige omgeving waarin je zoon of dochter zich kan ontwikkelen en zich geborgen voelt. Zo heeft jouw kind een heerlijke dag en kan er lekker gespeeld worden in een vertrouwde omgeving.

Bij de Kinderkoepel zijn diverse gastouders aangesloten. Wij gaan graag op zoek naar de perfecte match voor jullie kind.

Kleinschalige opvang

Een gastouder heeft, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, maximaal 6 kinderen per dag. Dat biedt meer ruimte voor persoonlijk contact en er is altijd een vast gezicht. Een gastouder bepaalt zijn/haar eigen uurtarief en werktijden en kan daardoor flexibel zijn in opvangtijden en dagen.

Kosten gastouderopvang

Als je zoon of dochter via de Kinderkoepel naar een gastouder gaat, betaal je maandelijks aan de Kinderkoepel een vast bedrag aan bemiddelingskosten. Daarnaast betaal je de gastouder het aantal opvanguren wat je in die maand bij de gastouder hebt afgenomen. 

 

Erkend bemiddelingsbureau

Een gastouder moet ingeschreven staan bij een landelijk erkend bemiddelingsbureau. Naast een kinderopvangorganisatie is de Kinderkoepel een erkend bemiddelingsbureau. Dit betekent dat gastouders zich bij ons als gastouder in kunnen schrijven en dat wij mogen bemiddelen tussen vraagouders en gastouders.

Bemiddelingsmedewerker

Onze bemiddelingsmedewerker is de schakel tussen onze gastouders en ouders die op zoek zijn naar gastouderopvang. Zij bewaakt de kwaliteit van de geboden opvang en verzorgt een deel van de administratie, zoals het opstellen van bemiddelingsovereenkomsten. De facturatie van de gastouderopvang wordt gedaan door de financiële administratie.

Kosten gastouderopvang

Voor gastouderopvang betaal je maandelijks een vaste bedrag aan de Kinderkoepel voor bemiddelingskosten. Daarnaast betaal je de gastouder het aantal opvanguren wat je in die maand bij de gastouder hebt afgenomen.

Een overzicht van de pakketten & tarieven kun je terugvinden bij ‘Documenten’ in het menu Praktische informatie.

Wil je direct weten wat de nettokosten zijn? Gebruik dan onze Rekentool.

Onze klanten waarderen onze kinderopvang gemiddeld met 4 sterren

3.9/5
4/5
4.1/5
4.3/5
3.9/5
3.6/5
verbetermeter

Veelgestelde vragen door ouders

Hoe kan ik inschrijven voor gastouderopvang?

Je kunt je kind inschrijven via het online inschrijfformulier op onze website.
Klik hier voor de link. Inschrijven is kosteloos.

Wat gebeurt er na de inschrijving?

De inschrijving wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Binnen 3 weken na de bevestiging neemt onze bemiddelingsmedewerker contact op en bespreekt de mogelijkheden. Daarna volgt een intakegesprek bij jullie thuis.

Waar bestaat de bemiddeling uit?

Onze bemiddelingsmedewerker is verantwoordelijk voor de werving, selectie en begeleiding van de gastouder. Ze voert jaarlijks risico inventarisaties uit en houdt evaluaties.

Ook gaat ze mee op koppelingsgesprek en zoekt indien nodig vervangende opvang bij ziekte en vakanties. Daarnaast verloopt het betalingsverkeer tussen de vraagouder en de gastouder via de Kinderkoepel.

Mag ik zelf een gastouder kiezen of voorstellen?

Natuurlijk mag dat. Onze bemiddelingsmedewerker bekijkt dan of plaatsing mogelijk is. Een gastouder moet wel bij de Kinderkoepel zijn ingeschreven en zijn geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Inschrijven voor de Gastouderopvang

Inschrijven is geheel vrijblijvend en kosteloos. Inschrijven kan via de button Inschrijven.
Het invullen van het inschrijfformulier duurt ongeveer 5 minuten.

  • Inschrijven voor dagopvang kan vanaf het moment dat je zwanger bent.
  • Inschrijven voor peuteropvang kan vanaf 1 jaar en 6 maanden.
  • Inschrijven voor BSO kan vanaf 3 jaar.