Gastouderopvang

Teun schopt vrolijk zijn kleine voetjes in de lucht in het wipstoeltje. Elke keer als gastouder Jetske langsloopt kraait hij naar haar. ‘Jij bent bijna aan de beurt,’ zegt Jetske, ‘maar eerst doen we bij Dion zijn schoenen aan.’
Dion is twee, en wil alles zelf doen. Jetske wacht geduldig tot hij zijn voeten in de gymschoenen gefriemeld heeft. Daarna helpt ze hem bij het strikken van de veters. Teun krijgt zijn jasje aan en wordt in de wandelwagen gelegd. Dion staat al te springen bij de deur. ‘Zullen we naar de eendjes lopen?’ Dion dartelt vrolijk om de kinderwagen en Jetske heen.
‘Lekker, even een frisse neus halen,’ zegt Jetske. ‘Dan eten we als we weer thuis zijn onze boterhammen.’ Maar Dion hoort het al niet meer. Daar in de verte ziet hij de grote vijver al. Wie wil er nou over boterhammen praten als je naar eendjes kunt kijken?

Gastouderopvang is een kleinschalige, flexibele vorm van opvang die plaatsvindt in gezinsverband. De gastouder creëert een veilige omgeving voor uw kind, waarin het naar eigen behoeften kan ontwikkelen en het zich geborgen voelt. Zij hebben een schoon en veilig huis dat voldoende ruimte en materialen biedt voor de opvang. Uw kind heeft een heerlijke dag en kan lekker spelen in een vertrouwde omgeving. Door de flexibiliteit en kleinschaligheid van de opvang kunt u zelf met de gastouder specifieke wensen vastleggen.

Klik hier voor de tarieven en bereken direct uw netto maandprijs.Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor gastouderopvang?
U kunt uw kind inschrijven via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is kosteloos.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Binnen 3 weken na de bevestiging wordt er contact met u opgenomen over de mogelijkheden en volgt een intake gesprek bij u thuis.

Waar bestaat de bemiddeling uit?
Onze bemiddelingsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de werving, selectie en begeleiding van de gastouder. Ze voeren jaarlijks risico inventarisaties uit en houden evaluaties.

Ook gaan ze mee op koppelingsgesprek en zoeken indien nodig vervangende opvang bij ziekte en vakanties.

Daarnaast verloopt het betalingsverkeer tussen u en de gastouder via de Kinderkoepel.

Krijg ik korting bij de bemiddeling van een tweede of volgend kind?
Kijk bij Documenten voor onze prijzen en volledige uitleg over de mogelijkheden van bemiddeling.

Mag ik zelf een gastouder kiezen of voorstellen?
Natuurlijk mag dat. Onze bemiddelingsmedewerkers zullen dan bekijken of plaatsing mogelijk is. Een gastouder moet echter wel bij de Kinderkoepel zijn ingeschreven en zijn geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Hoe kan ik mijn gastouderopvang stopzetten?
De opzegging van gastouderopvang bestaat uit 2 delen. U dient schriftelijk de bemiddeling op te zeggen. U kunt hiervoor een e-mail sturen via de button Direct Contact op onze website. Er geldt een opzeg- en wijzigingtermijn van één maand, die elke dag in kan gaan. Daarnaast dient u schriftelijk de overeenkomst met uw gastouder op te zeggen. Ook hiervoor geldt een opzegtermijn van één maand.

Contact via emailVolg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.