Gastouderopvang

Wat is gastouderopvang
Gastouderopvang is een kleinschalige, flexibele, persoonlijke vorm van kinderopvang bij een gastouder thuis. De gastouder zorgt voor een veilige omgeving voor je kind, waarin het naar eigen behoeften kan ontwikkelen en het zich geborgen voelt. Zo heeft jouw kind een heerlijke dag en kan hij of zij lekker spelen in een vertrouwde omgeving.

Wat is het voordeel van gastouderopvang
Een gastouder heeft, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, maximaal 6 kinderen per dag. Dat biedt meer ruimte voor persoonlijk contact en er is altijd een vast gezicht. Een gastouder bepaalt zijn/haar eigen uurtarief én werktijden en kan daardoor flexibel zijn in opvangtijden en dagen.

Erkend bemiddelingsbureau
Een gastouder moet ingeschreven staan bij een landelijk erkend bemiddelingsbureau. Naast een kinderopvangorganisatie is de Kinderkoepel een erkend bemiddelingsbureau. Dit betekent dat gastouders zich bij ons als gastouder in kunnen schrijven en dat wij mogen bemiddelen tussen vraagouders en gastouders.

 

 

Bemiddelingsmedewerker
Maaike is onze bemiddelingsmedewerker. Zij is de schakel tussen ‘onze’ gastouders en ouders die op zoek zijn naar gastouderopvang. Ook bewaakt ze de kwaliteit van de geboden opvang en verzorgt zij een deel van de administratie, zoals het opstellen van bemiddelingsovereenkomsten. De financiële administratie van de Kinderkoepel verzorgt de facturatie van de gastouderopvang.

Wat kost gastouderopvang
Als je zoon of dochter via de Kinderkoepel naar een gastouder gaat, betaal je maandelijks aan de Kinderkoepel een vast bedrag aan bemiddelingskosten. Daarnaast betaal je de gastouder het aantal opvanguren wat je  in die maand bij de gastouder hebt afgenomen. Op onze website kun je  met de Rekentool een proefberekening maken van jouw netto maandkosten.

Wil je meer informatie?
Bij Maaike kun je terecht voor allerlei vragen over gastouderopvang. Je kunt haar mailen via gastouderopvang@kinderkoepel.nl.

  • Klik hier voor de tarieven en de rekentool.
  • Klik hier om je zoon of dochter direct in te schrijven voor gastouderopvang


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor gastouderopvang?
U kunt uw kind inschrijven via het online inschrijfformulier op onze website. Inschrijven is kosteloos.

Hoe verloopt de inschrijving?
De inschrijving via de website wordt binnen 5 werkdagen via e-mail bevestigd. Binnen 3 weken na de bevestiging wordt er contact met u opgenomen over de mogelijkheden en volgt een intake gesprek bij u thuis.

Waar bestaat de bemiddeling uit?
Onze bemiddelingsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor de werving, selectie en begeleiding van de gastouder. Ze voeren jaarlijks risico inventarisaties uit en houden evaluaties.

Ook gaan ze mee op koppelingsgesprek en zoeken indien nodig vervangende opvang bij ziekte en vakanties.

Daarnaast verloopt het betalingsverkeer tussen u en de gastouder via de Kinderkoepel.

Krijg ik korting bij de bemiddeling van een tweede of volgend kind?
Kijk bij Documenten voor onze prijzen en volledige uitleg over de mogelijkheden van bemiddeling.

Mag ik zelf een gastouder kiezen of voorstellen?
Natuurlijk mag dat. Onze bemiddelingsmedewerkers zullen dan bekijken of plaatsing mogelijk is. Een gastouder moet echter wel bij de Kinderkoepel zijn ingeschreven en zijn geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Hoe kan ik mijn gastouderopvang stopzetten?
De opzegging van gastouderopvang bestaat uit 2 delen. U dient schriftelijk de bemiddeling op te zeggen. U kunt hiervoor een e-mail sturen via de button Direct Contact op onze website. Er geldt een opzeg- en wijzigingtermijn van één maand, die elke dag in kan gaan. Daarnaast dient u schriftelijk de overeenkomst met uw gastouder op te zeggen. Ook hiervoor geldt een opzegtermijn van één maand.

Contact via email
    Volg ons op social media en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.